5 recomandări de romane cu Bad Boys

Căutări neîntrerupte.

Dorințe interzise.

Iubiri neîmpărtășite.

Vise fierbinți.

Un Bad Boy.

Sunt convinsă că marea majoritate a fetelor adoră romanele în care eroul principal este un bad boy, un băiat rău, periculos, un băiat cu inimă de piatră. Și asta doar pentru fiecare dintre ele își doresc, în secret, să fie ele cele care îl vor cuminți și-l vor face “băiat de casă”.

Mă întreb care mai este farmecul apoi…?!

Da, toți “nenorociții” au nevoie de dragoste și trebuie la un moment dat în viață (sau pe parcursul paginilor unui roman) să dea peste acea fată… timidă și cuminte sau zăpăcită și intrigantă, care să-l pună în fund și după fustele căreia să alerge… însă… nu se duce atunci tot farmecul băiatului rău?!

Trebuie să recunosc că sunt fana acestor romane și oricâte “probleme existențiale” mi-aș pune în privința lor, tot o să le citesc în detrimentul oricăror altor romane. Poate de aceea, romanele mele preferate all-time sunt cele cu astfel de băieți. 🙂

Și pentru că tot v-am vorbit despre preferințele mele, păi haideți să vedem un top 5 al recomandărilor mele cu astfel de “bad boys” cu inimă de aur.

Seria Fericirilor, așa cum este numită printre cititori, “Fericirea începe azi” și “Fericirea mea ești tu”, scrise de Jamie McGuire și apărute în română la Editura Trei, este una dintre seriile mele preferate în materie de bad boys. Travis Maddox este… yummy!! Travis, tipologia perfectă a „bad boy”-ului, lupta nopțile pentru bani, în timpul zilei era Casanova, toate fetele fiind topite după el, unele vrând doar să se bucure de farmecele lui, altele dorind să reușească să-l schimbe pentru a avea o relație adevărată cu el, toate sfârșind însă prin a fi alungate din apartamentul lui imediat ce partida de sex se termina.

Ce se întâmplă când Travis primește în sfârșit primul refuz total?! Ajunge să se mulțumească doar cu o prietenie?! Și oare 30 de nopți dormite împreuna le vor schimba viața?!

Cel mai mult mi-a plăcut că de data aceasta fata pare că ascunde chiar mai multe secrete decât băiatul, că în spatele figurii de fată inocentă se ascund secrete și o personalitate contrastantă total cu ceea ce afișa, iar în spatele figurii de băiat puternic, rebel și cuceritor, se ascunde un adevărat nătăfleț îndrăgostit.

Seria “Shatter Me” de Tahereh Mafi ascunde o transformare uluitoare a personajelor principale masculine. A fost prima serie, primul roman de acest gen pe care l-am citit și recunosc că de atunci am tot fost în căutare de astfel de romane, însă niciunul nu a ajuns la aceeași perfecțiune. Primul volum este tradus și în limba română, iar cei de la Leda promit că în curând, vor continua seria.

În acest roman de debut absolut electrizant, Tahereh Mafi prezintă o lume la fel de fascinantă precum cea din Jocurile foamei şi deapănă o poveste palpitantă, cu un super-erou, ce reaminteşte de The X-Men. Având un întreg arsenal de romance, pasiuni arzătoare, intrigi malefice şi suspans, Shatter Me este o distopie plină de prospeţime şi originalitate – piperată cu o doză de paranormal – care în mod sigur îi va lăsa pe cititori nerăbdători să afle continuarea.

Tot la Leda, a apărut în 2016, primul volum din seria “Blestemul câștigătorului” de Marie Rutkoski și trebuie să recunosc că nu m-am putut opri la un singur volum și mi-am cumpărat de îndată seria în întregime și am citit-o cu sufletul la gură, terminând-o în vreo două zile, aproape fără să dorm :D!

Într-un imperiu care se desfată cu războaie și cu înrobirea celor învinși, Kestrel, fiica unui general, are doar două posibilități: să se înroleze în armată sau să se căsătorească. Dar lumea îi este dată peste cap atunci când își întâlnește sufletul-pereche – un sclav ai cărui ochi par să sfideze întreaga lume. Urmându-și instinctul, sfârșește prin a-l cumpăra pentru o sumă imensă de bani. Însă băiatul deține un secret, iar Kestrel află în curând că prețul pe care l-a plătit pentru o altă ființă umană e mult mai mare decât și-ar fi putut imagina.

SĂ CÂȘTIGI CEEA CE-ȚI DOREȘTI S-AR PUTEA SĂ TE COSTE TOT CEEA CE IUBEȘTI.

Mă întorc la Editura Trei pentru TEROAREA de serie “After” a Annei Todd pe care au adus-o și în România. O să susțin până în pânzele albe că povestea de dragoste dintre Tessa și Hardin este o nebunie curată.

O serie addictive. O nebuloasă de pleacă, vino, stai, uită-mă, iubește-mă, pleacă din nou, maturizează-te, iartă, greșește iar.

O obsesie ce nu m-a lăsat să dorm bine vreo săptămână pentru că era atât de … ughh… încât nu puteam să renunț la ea. Și nu de bună ce era pentru că, fraților, e atââââtttt de slab scrisă de nici nu vă închipuiți. Nu știu cum arată traducerea la noi având în vedere că eu am citit-o în engleză, dar credeți-mă că dacă nu țineam atât de mult la telefonul meu, aruncam cu el de pereți din două în două pagini!!

Povestea dintre Hardin și Tessa este unică, poate și cea mai reală dintre toate romanele citite de până acum pentru că este o poveste în care cuplul face pași ba repezi, ba înceți, avem și pauze, avem și ani ce nu au fost tocmai blânzi cu ei…

Cred că acesta a fost și motivul pentru care a fost atât de addictive pentru mine pentru că nu găaseam happy-end-ul ăla… citeam și citeam și nu era. 🙂

Nu este unul dintre romanele mele preferate, dar cu siguranță este unul dintre cele care îmi vor rămâne pentru totdeauna în minte.

V-am spus că după ce am citit Shatter Me, am tot fost în căutarea unor astfel de romane în care personajele principale se tot schimbă, în care băiatul bun se demonstrează că nu e chiar atât de… bun, iar băiatul rău… parcă ar avea ceva calități. După multe romane citite, am descoperit seria “Covenant” a scriitoarei Jennifer L. Armentrout. Leda deja a tradus o altă serie de-a scriitoarei, Lux și sper că vor lua în considerare și celelalte serii fantasy publicate de aceasta pentru că toate sunt magnifice. Dacă în privința romanelor scrise sub numele de J. Lynn am ajuns să fiu ușor dezamăgită până la final… pe partea de fantasy încă sunt fană înfocată.

“Covenant” este o serie complexă, are și un sequel acum dedicat în întregime bad boy-ului din seria inițială și trebuie să recunosc… deși mi-am dorit ca Seth să aibă și el parte de o schimbare la 180 de grade, faptul că de-a lungul atâtor volume, el a continuat să fie băiatul rău, a fost cu atât mai dulce finalul seriei și mai așteptat primul volum dedicat în întregime lui.

O școală “specială”. Santinele. Zei și semi-zei. Apollyon. Puri. Daimon și half-blood. Seria asta are de toate. Acțiune, dragoste, fantasy, puteri ieșite din comun. Este o serie de neratat!

Vouă ce romane cu bad-boys v-au plăcut?!

EmM

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by keepvid themefull earn money