BookLook: Panica de Lauren Oliver

Jeans Shorts | Top | Ghete | Choker

Titlu Original: “Panic”

Autor: Lauren Oliver

Gen: Mystery, Young Adult

În română la editura: Nemira Young Adult

Nr. pagini: 362

Notă Goodreads: 3.57

SINOPSIS:

Un roman despre prietenie, curaj, frici și speranșe, de la autoarea bestseller-ului Delirium.

Într-un oraș micuț, unde tinerii suferă de claustrofobie, jocul Panica e singurul care le dă sentimentul libertății, prin probele absurd de periculoase.

Panica începe ca atâtea altele în Carp, un oraș mort, de numai 12.000 de oameni din mijlocul pustietății. Doar pentru că era vară și nu era nimic de făcut. Heather vrea să participe la Panica, un joc legendar pentru cei din ultimul an de liceu, unde premiul și mizele sunt imense. Nu s-a considerat niciodată neînfricată, dar când găsește ceva și pe cineva pentru care să lupte, descoperă că e mai curajoasă decât își imagina. Lui Dodge nu i-a fost niciodată frică de Panica. Secretul pe care-l păstrează cu sfințenie îl va ajuta să treacă prin joc. Dar ceea ce nu știe e că nu este singurul cu secrete. Toată lumea are o miză. Pentru Heather și Lodge jocul aduce alianțe noi, revelații neașteptate și înfiriparea primei iubiri. Dar și conștientizarea faptului că, uneori, lucrurile de care ne temem sunt cele de care avem cea mai mare nevoie.

 

Citiți primele rânduri…

Apa era atât de rece, că îi tăie respirația lui Heather, când trecu printre tinerii adunați pe mal, cu picioarele în apa mică, fluturând prosoape și pancarte improvizate, ovaționându-i pe cei care urmau să sară. Trase aer în piept și se băgă sub apă. Vocile, strigătele și râsetele încetară pe dată să se mai audă. O singură voce rămase cu ea.

N-am vrut să se întâmple asta.

Ochii aceia; genele lungi, alunița de sub sprânceana dreaptă.

E ceva ce mă atrage la ea.

Ceva ce mă atrage la ea. Cu alte cuvinte: nimic nu mă atrage la tine.

Plănuise să-i spună că-l iubește, în seara aceea.

Senzația de frig era pur și simplu răsunătoare, un vuiet prin corpul ei. Își simțea pantalonii scurți din blugi de parcă ar fi fost plini cu pietre. Din fericire, anii în care înfruntase golful cu Bishop și se întrecuseră la cariera de piatră fucuseră din Heather Nill o înotătoare puternică.

În apă erau o mulțime de trupuri care să răsuceau, stropeau și țopăiau, adică săritorii, și oameni care se alăturaseră înotului lor festiv și intraseră în apa de la carieră îmbrăcați, cu dozele de bere și cu jointurile. Auzea un ritm îndepărtat, o reverberație slabă, de care se lăsă purtată prin apă, fără gânduri, fără teamă.

Asta însemna Panica: să nu îți fie teamă.

EmM

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by keepvid themefull earn money