BookLook: Vrajitoarea adevarului de Susan Dennard

Rochie | Pantofi | Cercei | Accesoriul trandafir

Titlu Original: “Truthwitch” (#1 The Witchlands)

Autor: Susan Dennard

Gen: Fantasy, Young Adult, Magic

În română la editura: Nemira Young Adult

Nr. pagini: 491

Notă Goodreads: 3.94

SINOPSIS:

În Tărâmul Vrăjitorilor, magia e de multe feluri și peripețiile la fel. Cel mai bine știu asta două fete.

Safiya e Vrăjitoare a Adevărului și poate deosebi minciuna de adevăr. Magia ei are această capacitate, pentru care mulți nobili ar fi în stare să ucidă. Așa că ea trebuie să-și țină ascuns acest har pentru a nu fi un pion în lupta dintre imperii.

Iseult e Vrăjitoare a Firului și vede legăturile invizibile dintre vieți, dar nu și pe cele ale propriei inimi. Prietenia cu Safiya o împinge pe un drum aventuros.

Cele două prietene vor doar să-și trăiască viața, dar asupra Tărâmului Vrăjitorilor se abate războiul. Cu ajutorul prințului Merik și înfruntându-l pe Vrăjitorul Sângelui, se luptă cu împărați, prinți și mercenari, capabili de orice ca să pună mâna pe Vrăjitoarea Adevărului.

 

Citiți primele rânduri…

Totul ieșise groaznic de prost.

Niciunul dintre planurile de jaf, încropite la repezeală de Safiya fon Hasstrel, nu ieșise așa cum ar fi trebuit.

În primul rând, trăsura neagră cu stindardul auriu strălucitor nu era ținta pe care o așteptaseră Safi și Iseult. Ba, mai rău, blestemata de trăsură era însoțită de opt rânduri de gărzi orășenești, cărora soarele orbitor al după-amiezii le bătea drept în ochi.

În al doilea rând, Safi și Iseult nu aveau absolut nicio scăpare. De sus, de pe aflorimentul de calcar, drumul prăfuit ce se întindea dedesupt era singura cale spre orașul Venaza. Și, întocmai cum dinaintea stâncii cenușii se întindea drumul, dinaintea drumului se întindea la nesfârșit doar marea turcoaz. Stânca de douăzeci de metri înălțime stătea în bătaia valurilor aspre și a vânturilor și mai aspre.

În al treilea rând (și asta era pacostea cea mai mare), de îndată ce gărzile trecuseră pe deasupra capcanelor îngropate de cele două fete în pământ, oalele de lut, cu foc în pântece, explodaseră… Ei bine, gărzile aveau să scormonească fiecare centimetru de stâncă.

-Pe toate porțile Iadului, Iz! izbucni Safi, uitându-se pe ochean. Sunt câte patru gărzi pe fiecare rând. Opt ori patru face…

Fața i se schimonosi. Cincisprezece, șaisprezece, șaptesprezece…

-Face treizeci și doi, răspunse Iseult sec.

EmM

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by keepvid themefull earn money