Ce am citit in ultima vreme

Ce am citit în ultima vreme? Luna aceasta a fost una destul de interesantă din punct de vedere literar deoarece am combinat stiluri literare diverse, dar şi genuri variate. Poveşti nemuritoare, poezii, dezvoltare personală, fantasy, romance sau horror, s-au regăsit pe lista de lectură şi, trebuie să recunosc, că le-am mixat într-un mod cât se poate de neconvenţional. Aşadar, iată cu ce m-am delectat în cele două săptămâni ale lunii ianuarie:

  • Harry Potter and the Cursed Child – J.K. Rowling, John Tiffani, Jack Thorne

Curiozitatea şi-a spus cuvântul în ceea ce priveşte această carte. După ce am devorat seria de şapte volume şi am vizionat filmele chiar şi în reluare, nu puteam rata o nouă întâlnire cu Harry şi vrăjile sale. Scris sub forma unei piese de teatru (pe care sper să o şi văd pusă în scenă), Harry Potter and the Cursed Child ne face cunoştinţă cu copiii personajelor preferate. Vom urmări o nouă generaţie de protagonişti, total diferiţi de părinţii lor, care îşi caută propriile drumuri şi identităţi. Necunoscut, aventură maximă şi muuuultă magie vă vor încânta la fiecare pas, iar reîntâlnirea este chiar emoţionantă.

  • Femeia în negru – Susan Hill

Nu puteam omite un horror din listă, mai ales că anotimpul în care debutează povestirea este chiar iarna. Scrisă în stil clasic, sporind suspansul şi insistând pe descrieri, romanul lui Susan Hill este provocator de fiori reci şi teamă. O moştenire, o fantomă, un destin tragic ce se vrea vindecat. Nu vă spun mai multe pentru a nu risipi misterul. O carte formidabilă pe care am citit-o rapid şi care m-a încântat.

  • Trado – Svetlana Cârstean şi Athena Farrokhzad

Poezie combinată cu traduceri şi înţelesuri ascunse în cuvinte – aşa aş putea descrie cartea scrisă de cele două autoare. Abordând atât viaţa zilnică şi sentimentele umane, cât şi probleme sociale sau personale, „Trado” devine o lectură tot mai interesantă pe măsură ce întorci paginile şi începi să analizezi cuvintele pentru a descoperi înţelesurile din spatele lor. O nouă viziune asupra traducerii, care intrigă şi uimeşte cititorul şi pe care am citit-o cu interes.

  • Poveşti

Poveştile sunt mereu o oază de relaxare aşa că am optat şi pentru câteva basme de la editura Nemira. „Aladin şi lampa fermecată”, „Muzicanţii din Bremen”, „Sarea în bucate”, „Tinereţe fără bătrâneţe …” sunt câteva dintre titlurile editurii Nemi care m-au încântat cu istorisiri nemuritoare însoţite de imagini calitative.

  • Panica – Lauren Oliver

După „Delirium”, autoarea îşi impresionează fanii cu un nou best-seller. Un joc în care curajul este esenţial, teamă, mize dincolo de imaginaţie şi protagonişti dispuşi să lupte până la capăt pentru a obţine ceea ce doresc – „Panica” a fost un roman savurat rapid şi plăcut, pe care îl recomand. Combinaţia de suspans, thriller şi romance este adictivă, iar povestea prinde şi are grijă să captiveze până la final.

Cam atât am reuşit eu să lecturez la început de 2017. Cu atât de multe noutăţi literare pe drum, sper că va fi un an plin de lecturi plăcute!

Maryliyn

Buna, sunt Mara Caloian si sunt o devoratoare de frumos si de zambete sincere.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by keepvid themefull earn money