Cum atragi norocul? Credinţe şi superstiţii de Crăciun

christmas

În afară de peisajul feeric, de atmosfera de sărbătoare, de masa îmbelşugată şi de semnificaţiile religioase, Crăciunul este relaţionat şi cu multe credinţe, în mare parte păgâne, dar care fac deliciul lunii decembrie. Noi am citit, am întrebat şi am cules pentru voi câteva datini străvechi aducătoare de noroc. Iată ce trebuie să ştiţi!

În ajunul Crăciunului, nu ezitaţi să umpleţi masa cu mere. Cei care vor mânca mere în această zi vor avea parte de sănătate tot anul ce urmează. Personal, sunt fan mere coapte cu scorţişoară şi zahăr aşa că este şi ocazia ideală pentru a umple casa cu arome dulci.

Tot în ajun este bine să dăruieşti pentru a avea parte de prosperitate în anul ce vine. Nu degeaba se spune că decembrie este luna cadourilor, iar această zi se pare că poartă o însemnătate aparte aducătoare de belşug.

Vâscul agăţat la uşă are puterea de a aduce noroc în dragoste celor care în noaptea de ajun se vor săruta sub el. Hmmm … cred că merită probată „teoria” aceasta. 🙂

Norocul este relaţionat şi cu curăţenia. În ajun de Crăciun, casa este măturată şi geamurile sunt şterse. În unele sate se insistă pe lustruirea pragului de la uşă pentru a atrage norocul în locuinţă, iar eu ştiu că împodobirea uşii cu crenguţe de brad atrage sănătate şi viaţă lungă.

Considerată zi sfântă, benefică, încărcată de semnificaţii înalte, ziua Naşterii Domnului promite o viaţă plină de noroc acelora născuţi pe data de 25 decembrie.

Pentru sănătate şi prosperitate, în dimineaţa de Crăciun, se spală chipul cu apă rece în care s-au pus un ban de argint şi o nucă.

Belşugul este influenţat şi de primirea colindătorilor. Primirea acestora în casă atrage bunăstarea.

Banii împrumutaţi în ziua de Crăciun se crede că sunt aducători de ghinion. Evitaţi aşadar să faceţi acest lucru chiar dacă intenţiile vă sunt bune.

Se spune că noaptea de Ajun are puterea de a împlini o dorinţă dacă aceasta este rostită cu voce tare la miezul nopţii.

Bradul împodobit este şi el aducător de noroc, bucurie, fericire şi dragoste.

Maryliyn

Buna, sunt Mara Caloian si sunt o devoratoare de frumos si de zambete sincere.

1 Comment
  1. Nu tin eu cont de superstitii. Nu am dat importanta pana acum. Daca am facut ceva ce se spune ca este bine, am facut-o pentru ca asa am simtit nu pentru ca asa trebuie sau e bine 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by keepvid themefull earn money