Cum se pregătesc bloggerii preferați de sărbătorile de iarnă

christmas-angel

Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sărbători, în goana după cadouri și maratonul curățeniei – ultima din acest an! dar parcă tot mai e timp să ne așezăm în fotoliu cu o cană de ciocolată fierbinte și să savurăm în liniște noul număr Chick Lit Magazine.

După ce numeroși scriitori au răspuns provocării noastre și v-au împărtășit amintirile Crăciunului de altădată, de data aceasta, am dat buzna în viețile bloggerilor preferați și i-am rugat să ne spune cum se pregătesc ei pentru sărbătorile de iarnă.

Sunteți curioși?! Haideți să vedem împreună ce ne-au răspuns!

Oli&Tyna de la Delicatese Literare

“Cum ne pregătim pentru a aștepta Sărbătorile de iarnă? În primul rând sufletește! Luna decembrie, o perioadă magică din an, în care răsuflăm usurați după tot ce a fost greu în anul care a trecut, și, cel mai important, încărcăm bateriile pentru anul care urmează. Mai mult ca oricând, avem sufletul deschis spre iertare, împăcare, adieri de speranțe noi și bucurie împărtășită cu cei dragi. Momente prețioase petrecute în familie, care luminează mult timp după aceea, precum felinarele aprinse când devine drumul greu. Toată această perioadă de anticipare, de așteptare, de intrare în atmosfera Sărbătorilor este încărcată de propria magie. Are un imens potențial benefic de care alegem să profităm, să ne lăsăm pătrunși de frumusețea colindelor care răsună peste tot, să admirăm ornamentele ce împodobesc casele și strălucesc în ferestre, să zâmbim la vederea entuziasmului copiilor, să privim filme de sezon, să oferim cadouri, fiind răsplătiți de plăcerea cu care sunt primite. Mai puțin plăcută este inevitabila ”goană” după cumpărături, timpul liber e foarte scurt și trebuie exploatat la maxim, dar și așa ne trezim în criză de timp, dând piept cu aglomerația din magazine. Nu vă lăsați copleșiți, înarmați-vă cu răbdare, și savurați experiența, e ceea ce ne repetăm și noi de fiecare dată, poate ne reușește până la urmă… Încă de la Moș Nicolae am început să punem ornamente prin casă. Bradul așteaptă să fie împodobit. Am ales să luăm unul artificial în locul celor naturali pe care i-am luat în anii trecuți. Sunt avantaje și dezavantaje între cele două alegeri. Principalul dezavantaj este lipsa mirosului natural de brad din casă, iar principalul avantaj e eliminarea acelor de brad care vrând-nevrând se scutură. Despre ”ritualul” împodobirii bradului, acesta e unul special: participăm cu toții, invităm uneori și prieteni, ascultăm colinde, servim prăjituri, privim un film de Crăciun. Bineînțeles că ne pregătim din timp și pentru masa de Crăciun, petrecută în familie și cu prieteni dragi alături. Să fie bogată, asta-i obiceiul la români, și cine suntem noi, ca să-l ocolim? Deși ne cam încearcă oarecare îndoieli că exagerăm puțin în această privință… Meniul va fi tradițional: piftie, sarmale, friptură, prăjituri și fructe de sezon. Prăjiturile cele mai ”solicitate” la noi acasă sunt prăjitura cu ciocolată, cremșnitul și tortul de smântână și nuci. Această perioadă a anului e mult mai încărcată de semnificații la sate, acolo unde s-au mai păstrat obiceiurile și tradițiile strămoșești. Noi putem doar afla despre ele și spera că nu se vor stinge de tot. Sperăm să avem un Crăciun alb, să ningă ca în povești. Să fim sănătoși, voioși, și în suflet luminoși!”

Denisa sau Hope Less așa cum mai este cunoscută în mediul virtual

“Cum ma pregatesc eu pentru Sarbatori? Ei bine, cred ca o fac ca orice alt roman obisnuit… curatenie generala (spalat inclusiv dupa plintele de la parchet), gatit intens si excesiv (de zici ca hranesc tot blocul), impodobit casa si bradul, asteptarea colindatorilor, venirea Mosului in seara de Ajun, apoi… masa in familie, in ziua de Craciun. Cam asa ma pregatesc si petrec Craciunul.”

Diana de la Illusion’s Street

“Sarbatorile de iarna! Deja au sosit? PFfff pai atunci e cazul de facut curatenie, de bucatarit (mai ales de prajiturit), de curat portocale dupa ce vin de la munca – mai mult ca mod de realxare… bine, imi si plac! Insa, mai ales, e momentul de facut curatenie in suflet! Sarbatorile mi le voi petrece alaturi de cei dragi, evident! Nu vad alt mod (mai ales ca pe 25 decembrie este si ziua de nastere a mamei mele)!”

Cătălina Coman de la Porția de citit

“Crăciunul a fost mereu sărbătoarea mea preferată. Colinde, zăpadă (sper), decorațiuni, brad, măr și scorțișoară, Moș Crăciun, cadouri…cum să nu îți placă? Anul acesta va fi primul an în formație de 4, deci abia îl aștept. Costumul de Crăciunel este pregătit pentru Darius, coronița de Ren pentru Amira, colindele sunt învățate, așa că așteptăm să treacă timpul. Cu câteva zile înainte de Crăciun vom împodobi bradul, să aibă Moșul unde să lase cadourile. Apoi, vom pregăti bucatele tradiționale, că nu se poate fără. De Crăciun voi dormi…(ha,ha…aș vrea eu). De fapt, vom petrece timpul în familie și ne vom bucura de lucrurile mici, pe care de obicei le trecem cu vederea. Și (dacă mă lasă Darius) voi și citi puțin, așa de relaxare. Sărbători fericite! Să fiți cuminți, să vină Moșul! HO HO HO”

V-am promis un număr deosebit și sper că am reușit să ne ținem de cuvânt 🙂

EmM

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by keepvid themefull earn money