Girl Online în turneu de Zoe Sugg – voi v-aţi făcut bagajele?

 

girl-online-in-turneu-1După ce ne-a cucerit cu o poveste plină de amuzament şi profunzime emoţională, Zoella continuă aventurile lui Penny într-un nou volum seducător publicat la editura Epica. La fel de intensă şi fermecătoare, povestea continuă, iar noi suntem martorii maturizării treptate a protagonistei care se vede în situaţia de a lua decizii în legătură cu viaţa personală.

Replicile pline de acid, dar desprinse din realitatea zilnică, sunt prezente şi în acest volum. Aşa cum deja ne-a obişnuit, Zoe Sugg foloseşte un limbaj accesibil şi „vorbeşte” cu multă lejeritate pe înţelesul tuturor. Cuvintele par să curgă tocmai din cauza faptului că sunt rupte din viaţa zilnică, iar protagonista care ne-a cucerit încă din cartea precedentă este la fel de apropiată de cititori.

Oare există vreun GPS pentru drumul în viaţă?”

zoellaNe reîntâlnim cu Penny la sfârşit de an şcolar, când examenele nu se mai termină şi par să fie coşmaruri veritabile. Problemele legate de o viitoare carieră nu o ocolesc pe nici pe adolescenta de 16 ani, care începe să se întrebe ce îşi doreşte de la propria viaţă. Confuzia specifică vârstei este expusă de autoare într-o lumină optimistă, cu tonuri amuzante. Este deasemenea subliniată importanţa susţinerii morale oferită de familie, profesori, prieteni, iar Penny este o adolescentă norocoasă din acest punct de vedere, având parte de ajutorul celor din jur. Nu este însă scutită de problemele vârstei, cărora, vrând nevrând, trebuie să înveţe să le facă faţă.

Ca să fiu sinceră, habar nu am ce vreau să fac după ce termin şcoala.”
Postările pe blog au fost mereu atât de eliberatoare.”

Hotărârea de a închide blogul pe care îl iubea atât de mult, faptul că încă o cuprinde panica în anumite momente, gândurile haotice, temerile legate de relaţia cu Noah, întrebările fără răspuns, neîncrederea în propria persoană- toate denotă nesiguranţă, iar această nesiguranţă trebuie depăşită pe cont propriu, înfruntând şi nu fugind aşa cum fata obişnuieşte să facă.

Nu sunt decât un locuitor al Planetei Internet, care, în acest moment, este cel mai teribil loc în care m-aş putea afla, fiindcă mă tem că pe internet, nimeni nu uită nimic niciodată.”

travelCine a zis că un iubit celebru e un motiv de fericire? Penny simte gelozia cauzată de popularitatea lui Noah, dar şi dezamăgirea provocată de programul acestuia sau teama faţă de mass-media. Fire introvertită, este de aşteptat ca fata să nu fie tocmai încântată de tot „bombardamentul” celebrităţii nedorite. Cu toate acestea, îşi oferă o vacanţă altfel alături de iubitul ei. O vară ce se presupune că va fi un act de curaj, o vacanţă în care se va distra şi va lăsa deoparte grijile. Având sfaturile lui Elliot, amicul gay care îi este alături la bine şi la greu, şi iubirea familiei, nu poate fi atât de greu să se detaşeze de evenimentele tensionante din ultimul timp. Turneul lui Noah este ocazia perfectă pentru distracţie, relaxare, solidificarea relaţiei şi multe aventuri.

Nu eşti celebru până când nu te hărţuieşte vreun nebun! E preţul pe care trebuie să-l plăteşti.”

Relaţia cu Noah este deopotrivă dulce, adolescentină, profundă şi ameţitoare. Autoarea mixează trăirile evidenţiind multiplele laturi ale implicaţiilor sentimentale la o vârstă fragedă. În acelaşi timp nu sunt omise nici introspecţiile personale ale protagonistei. Penny este pusă în situaţia de a se căuta şi găsi pe ea însăşi. Ce îşi doreşte cu adevărat? Care sunt valorile care merită sacrificii? Cât cântăresc dragostea, prietenia, familia şi propriile dorinţe la 16 ani?

Noah nu mi-a dat până acum niciun motiv de îngrijorare şi nu vreau să creadă că mă transform într-una din acele iubite care se agaţă cu disperare de el şi vrea să-i ştie fiecare mişcare.”

Lumea aparent strălucitoare a lui Noah nu se potriveşte cu stilul timid al fetei şi, dintr-o dată, priorităţile se schimbă, lucrurile care într-adevăr contează sunt reliefate tot mai clar, iar Penny trebuie să decidă şi să descopere metoda optimă de a îmbina sentimentele cu viaţa zilnică. Va reuşi să facă asta sau relaţia cu Noah va suferi schimbări majore? Veţi descoperi răspunsul urmând traseul lui Girl Online în turneu – o poveste savuroasă pe care, deşi o asociez cu vara, conferă toamnei accente aurii şi o doză de căldură binevenită.

– Te iubesc. Te iubesc când eşti fericită. Te iubesc când verşi pe mine suc din cap până-n picioare. Te iubesc când eşti tristă. Te iubesc când sorbi milkshake. Te iubesc când mănânci mai multă pizza decât îmi imaginam că poate mânca o fiinţă umană. Te iubesc când adormi la opt seara. Te iubesc când eşti agitată. Te iubesc când te entuziasmezi ca un copil mare. Şi te iubesc când eşti furioasă.”

Maryliyn

Buna, sunt Mara Caloian si sunt o devoratoare de frumos si de zambete sincere.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by keepvid themefull earn money