Let’s Compete – Winter is Here: Gabi Lazar

In muzeul mintii mele s-a asternut uitarea sub forma unui strat de zapada. Mintea si-a plans pierderea amintirilor cu ajutorul fulgilor de nea, fulgi ce au fost incatusati in a mea fragila fiinta, de mii de ani.

In ziua cand a plouat cu fulgi de nea, ochii mintii mele au avut parte de un adevarat regal. In timp ce priveau fulgii dansand dansul victoriei ….incepuse inghetul, inghetul fiintei mele, ma vedeau inghetand.

Nu mi-a placut niciodata iarna ! Nu mi-a placut frigul si nici zapada! Imi aminteau in permanenta ca sunt prizoniera, prizoniera lor. Dar, in acea zi de duminica, am inceput sa o indragesc, devenise complicea mea, incepuse sa inteleaga nevoia mea de libertate, dorinta mea de a evada. Obosisem sa te caut prin vant, prin ploi, obosisem sa traiesc in timp ce anotimpurile isi dansau victoriile; era un dans al bucuriei exprimat prin miscari lascive, puternice, venite parca de nicaieri.
Aveam sa fiu libera dupa secole de intemnitare in lumea inghetului, nu aveam sa mai simt frigul la care am fost condamnata, pentru simplu fapt ca m-am nascut fata intr-o lumea a barbatilor….o fata care iubea un barbat.
Am inceput sa inghet usor, putin cate putin, pana cand am devenit o stana de gheata, eram doar o vaga amintire a fetei nascute in lumea inghetului. Nu se mai auzea in mine simfonia gandurilor si nici galceava sentimentelor, toate trairile mele sufereau de amnezie…..inghetau odata cu mine.
Inghetul a poposit in mine odata cu primul fulg de nea varsat de mintea mea; odata cu pierderea primei mele amintiri care m-a bantuit in toate aceste secole in care am fost condamnata sa traiesc ca fiinta umana. Nu mai trebuie sa caut in sertarele mintii mele poze din trecut, poze cu tine; vantul a rascolit ordinea gandurilor iar vijelia te-a alungat din mine, nu se mai dau lupte  pentru a te pastra viu in mine. Iarna nu ma mai ameninta cu noi furtuni, iar noi doi stim bine ce insemnau acele furtuni: alte lanturi puse inimii si alte lacate mintii.

Am fost prizoniera lor, am fost tinuta in lanturi si nu am avut libertate de miscare ….am fost fata condamnata sa traisca in lumea inghetului, dar acum, sunt doar o alta stana de gheata in lumea barbatilor.

EmM

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by keepvid themefull earn money