Quotes Corner: “”Nu te impiedica de mine, te implor!” de Georgiana Vaju

Zilele trecute am primit romanul de debut “Nu te împiedica de mine, te implor!” de la însăși scriitoarea Georgiana Vâju, căreia doresc să-i mulțumesc încă o dată cu această ocazie pentru încrederea pe care mi-a oferit-o de a-și lăsa “copilașul” pe mâinile mele!

Și pentru că, așa cum ați văzut deja pe pagina de facebook a revistei, exemplarul meu a ajuns să fie destul de colorat cu post-it-uri… m-am gândit să fac acest articol cu o parte din citatele pe care le-am remarcat în roman, poate vă vor atrage și îi veți oferi o șansă! 🙂

“Tu nu știi? Cuvintele sunt copiii mei. Eu trezesc cuvintele dimineața, eu le hrănesc, eu le plimb și tot eu le duc seara la culcare. (…) Eu le așez, eu le combin, le dau viață, ne jucăm și construim povești împreună.”

“Băi, oricât de frumoasă ar fi femeia, să nu-i dați mașina să o conducă!”

“Fiecare, un pahar și în fiecare pahar punem câte un gând amar, ce zici? Și le bem, eu pe al tău, tu pe al meu. Și mai punem câte un pahar, și zburăm și visăm, ne drogăm.”

“Era un joc, un joc în doi, în care viața ne amaneta sorții, în care sufletele ne erau scoase la licitație, fără să fim întrebați ce dorim la schimb pe ele sau dacă suntem dispuși să negociem. O licitație la care nu participa nimeni, nu oferea nimeni nimic, doar timpul se plimba batjocoritor printre noi. Un joc în care finalul era dinainte pregătit.”

“(…) o să-mi împachetez într-o coală de ziar vechi inima asta idioată și o s-o arunc în prima  pubelăcare îmi iese în cale.”

“Se spune că la început a fost cuvântul. Ce înțelept o fi mai spus și tâmpenia asta?

La început a fost emoticonul ăla idiot. Două puncte paranteză, două puncte steluță… două puncte… șapte puncte dracu’ să le ia.

Cine o fi inventat și scrisul ăsta de semne cu fețe strâmbe? Nu e bun de nimic și e înșelător. (…) Eu îți transmit două puncte și o paranteză și tu crezi că m-ai dat pe spate, că m-ai cucerit doar din două semne.”

“Când voi ajunge acasă, dacă voi mai ajunge vreodată acolo, am să sfarm clepsidra aia blestemată pe care o tot culc, sperând să-i pot fura timpul.”

“Iubiri care încep și nu se mai termină. Iubiri care se adună, se transformă, se mută dintr-un suflet în altul, dar nu mor. Agonizează, dar nu se duc.”

“- Cum să-ți explic? Vezi paharele astea? Îmi plac amândouă, dar numai unul conține apăr. Și fără apă, eu nu pot trăi.

– Încerci să-mi spui că ai nevoie de ambele pahare… dar, totuși, unul este gol. La ce-ți folosește?

– Mai poate fi umplut. E totuși, utilizabil, deși e ciobit în multe locuri. Încă nu a venit ziua să-l atunc la gunoi, chiar dacă am un altul pe masă.”

“Nu te împiedica de mine, te implor! O să-ți fracturezi sufletul.”

“Ce povești o fi trăit și în câte cioburi o fi sfărâmată și inima lui? O să calc și acolo pe resturi ascuțite, o să mă rănesc, o să umblu bandajată și șchiopătând.”

“Ce e iubirea?

Fărâme de viață topite în amintiri.”

“…știi tu, femeie, se întâmplă să-ți dorești un lucru atât de tare și de chinuitor, încât atunci când îl vei avea nici nu te vei mai putea bucura de el. Te-a costat prea mult suflet! Pentru că toate au un timp al lor. Alege: vis sau realitate.”

“(…) nu mai vreau inimi zdrențuite sau bandajate (…)”

“Fiecare am greșit, am învățat, am călcat strâmb și ne-am luxat una, alta. Așa înveți să trăiești, nu din sfaturi.”

“De fapt… tu ești scriitoarea, tu te joci cu cuvintele… ele sunt copilașii tăi. Le aranjezi frumos, le învelești, le duci la culcare, le servești și cafeaua de dimineață. Amesteci cuvintele astea până le zăpăcești. Complici cu ele totul. Ar trebui să fie mult mai simplu totul.”

“Am un talent deosebit să mă leg de sufletele oamenilor și să le târâi după mine. O colecționară de suflete, asta sunt. De suflete rănite.”

“Pentru că am boala despicatului în 15. Nu în 4, nu în 6, nu în 10. În 15. Analizez, caut explicații, răstălmăcesc totul, găsesc scuze pentru tot ce se întâmplă. Majoritatea oamenilor normali iau de la viață ce le oferă ea și își văd de drum. Nu și eu. Eu rămân țintuită acolo.”

“Nu uiți niciodată nici dragostea, nici tristețea, doar dacă te lovește amnezia. Treci peste, înlocuiești, te desprinzi, dai pagina. Mergi înainte către altceva. Dai alte șanse. Așa te vindeci și reușești să accepți că astea sunt iminente în viața fiecărui om.”

“Nu cred că într-un om pot mucegăi toate semințele iubirilor apuse în timp.”

“Tu ai luat lopata și ai început să sapi prăoastia. Și acum îmi ceri să punem amândoi pământul la loc și să trecem puntea. Dar lopata e la tine, prietene. Nu-mi cere să astup cu mâinile goale pentru că o voi face.”

“Poate că ar fi bine să-mi pun viața pe o felie de pâine, pe care apoi s-o stropesc cu un pic de noroc. Am auzit că norocul te menține în formă. Ghinionul îngrașă.”

“Mă judec pe mine pentru atitudinea asta egoistă? Nu… dar judec pe alții care au creat precedentul. Arăt cu degetul și acuz: și ei au făcut la fel, la rândul lor. Și am găsit scuza perfectă pentru gestul meu nesăbuit.”

“Dacă vreodată o să-mi întâlnesc creierul, îl strâng de gât, înainte să vocifereze.”

“A spune cuiva te iubesc înseamnă, de fapt, că acel om nu va muri niciodată în sufletul tău.”

“Mai am câteva zile de gândire, după care trebuie să mă hotărăsc ce parte din mine trebuie să rup și să îngrop. Pe aia ce mă îndeamnă să tot ud la nesfârșit o iubire uscată, plantată într-un ghiveci sau aia care-mi zice să încetez odată și să-i dau cu ghiveciul în cap protagonistului.”

“Există iubire, natură, există prieteni și există liberul arbitru. Și nici iubirea nu este grea. E grea îndârjirea, îngâmfarea, posesia, e grea lipsa comunicării, incompatibilitatea spirituală și fizică și e dezastruoasă lipsa încrederii.”

“Nevoia este efectul dorului. Persoana care lipsește este drogul, dorul este extazul, nevoia este sevrajul.”

Dacă aceste citate v-au convins că trebuie să citiți romanul, atunci încercați-vă norocul la concursul organizat pe pagina de facebook a revistei și poate veți câștiga un exemplar al romanului “Nu te împiedica de mine, te implor!”

EmM

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by keepvid themefull earn money