The Winner’s Crime by Marie Rutkoski – atunci cand iti doresti sa poti pierde

Oh, da! Nu puteam! Chiar aveam o imposibilitate în a aştepta publicarea volumului 2 la noi în ţară. Mda. Răbdarea nu se numără printre „defectele” mele. So, here is the second book of The Winner Trilogy! Cei la fel de curioşi ca mine se vor bucura cu siguranţă să afle ce se mai întâmplă cu personajele îndrăgite. Thrilled? I know the feeling! 🙂

the-winner-s-crimeŞtim că eroina acceptă căsătoria cu fiul împăratului pentru a obţine eliberarea din sclavie a poporului herran şi pentru a opri masacrul iminent. Ultima întrevedere cu Arin ne-o prezintă ca pe o persoană rece şi calculată, deşi sufletul ei este sfâşiat de decizia luată.

Începutul volumului doi o pune în scenă pe Kestrel furioasă că nu are nicio veste de la Arin. Deşi raţiunea îi spune că aşa trebuie să fie, inima pare să se revolte împotriva indiferenţei bărbatului iubit.

This was her life: rich fabric and watered silk trim. A dinner with the emperor … and the prince.

Yes, this was her life.

She must get used to it.”

Sursa foto: pinterest.com
Sursa foto: pinterest.com

Ultimatumul Împăratului valorian pentru nunta lui Kestrel şi a prinţului Verex este prima zi de vară. Doar câteva luni o mai despart pe fată de evenimentul nedorit dar obligatoriu. În acest timp, Arin face tot posibilul să o uite pe femeia care îl trădase fugind şi logodindu-se cu altul.

Not even Arin knew that she had bought his freedom with a few strategic words… and the promise to wed the crown prince.”

Arin wasn’t thinking of her. He wasn’t. He was thinking of how slowly the city walls were being rebuilt.”

În afara problemelor sentimentale, există conflictul exterior. Imperiul asupreşte poporul herran şi aparenta libertate este doar o faţadă. Arin încearcă din răsputeri să facă faţă cererilor tot mai mari, dar un iminent război se apropie. Kestrel este şi ea familiarizată cu ororile chiar din ordinul viitorului socru. Fata participă la torturi împotriva herranilor şi realizează rapid că Împăratul nu respectă înţelegerea făcută. Pe cont propriu, ea începe să colecteze informaţii şi să ţeasă un plan.

Do you think that an empire can survive without a few dirty methods? Do you think that an empress will keep herself clean of them?”

If you won’t be my friend, you’ll regret being my enemy.”

Logodna oficială a lui Kestrel este anunţată cu mare fast şi, guvernatorul herran este invitat. Deşi spumegă de furie, Arin îşi urmăreşte interesul şi onorează chemarea chiar dacă asta înseamnă să-şi îngroape sentimentele. Întâlnirea dintre ei şi restul acţiunii ating rapid punctul de fierbere. Ştim că ambii protagonişti sunt jucători împătimiţi dispuşi să rişte totul pe o singură carte. Oare care va fi de data aceasta preţul victoriei?

You’re a bad liar.”

I won’t.”

Arin went quiet. “Maybe you won’t mean to.”

Jocul continuă în The Winner’s Crime, iar miza creşte ameţitor până ce protagoniştii se trezesc obligaţi să joace, riscând nu doar propriile vieţi, ci şi cele ale popoarelor de care aparţin. Dincolo de lupta evidentă şi de ostilitatea făţişă, atât Arin cât şi Kestrel se confruntă cu ceea ce-şi doresc cu adevărat şi care nu corespunde realităţii din care fac parte.

Say what you want about me, about what happened between us, about the shape of the sun and the color of the grass and any other truths in this world you want to deny. Deny everything until the gods strike you down. But you can’t say that I don’t know you.”

We all make our choices. What would you choose: Herran’s sake, or yours?”

Arin’s answer was quick. “Herran’s.”

Sursa foto: pinterest.com
Sursa foto: pinterest.com

The Winner’s Crime stă sub semnul incertitudinii lui Arin care, deşi simte că în spatele aparenţelor stă ascunsă esenţa adevărului, se lasă totuşi condus de furie şi dezamăgire. Îi judecă faptele lui Kestrel fără a şti că de fapt ea este spionul care oferă informaţii şi soluţii poporului său. Ambii protagonişti sunt puşi în situaţii limită şi, nu doar o singură dată, destinul le demonstrează că face cu ei un joc de-a dreptul hidos, aducându-i faţă în faţă apoi îndepărtându-i brutal.

Acest volum ridică suspansul la cote maxime şi aflăm mai multe despre viaţa lui Arin de dinainte de a o cunoaşte pe Kestrel. Aceste detalii ajută cititorul să înţeleagă mai bine personajul şi să îşi explice acţiunile acestuia.

Permanentul mister ţesut în jurul lui Kestrel şi faptul că Arin se prinde cam greu de ceea ce se întâmplă în jurul lui, m-au cam scos din minţi la un moment dat, iar finalul deja m-a adus pe culmea disperării … din nou. Există oare un happy end pentru aceste personaje? Pot doar să sper că autoarea va găsi o soluţie pentru a dilua animozităţile dintre ei .

You have changed, Kestrel. I don’t know who you are anymore. And I don’t want to.”

Seria este una deosebit de captivantă. Mixând romance-ul cu thriller, Marie Rutkoski reuşeşte să creeze acea vrajă care te prinde în poveste până la ultima pagină. Multiple răsturnări de situaţie te ţin cu sufletul la gură şi, deşi cunoşti adevărul care se zbate disperat în lanţuri, nu poţi ca cititor, decât să te conformezi aparenţelor menite să dezamăgească protagoniştii. Nu o singură dată mi-am dorit să-l scutur zdravăn pe Arin pentru a-l trezi, dar trebuie să recunosc că tocmai confuziile lui au dat farmec şi adrenalină acestui volum. Pe de altă parte, Kestrel pare să se maturizeze tot mai mult, să înţeleagă adevăratele mârşăvii şi comploturi şi să le facă faţă cu curaj şi isteţime.

thewinnerscurseseriesMi-a plăcut ideea de acţiune-joc a seriei. Există un joc al puterii desfăşurat în prim plan şi un joc al sentimentelor şi al voinţelor care se derulează în plan secundar şi care influenţează raţiuni şi mutări cruciale. Am văzut cartea ca o imensă tablă de şah pe care autoarea mută piesele cu abilitate, ţinând cititorul în suspans şi făcându-l să se întrebe permanent dacă victoria merită atâtea piese pierdute.

“I want to play with you. One game.”

Bineînţeles că nu va exista o remiză ci doar un învingător care, în final, va reuşi sau nu, să rupă blestemul câştigătorului.

Maryliyn

Buna, sunt Mara Caloian si sunt o devoratoare de frumos si de zambete sincere.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by keepvid themefull earn money