Top 10 citate de dragoste din literatura contemporana romana

Pentru că tot vorbim atât de mult despre luna iubirii și despre frumusețea acestui sentiment, am ales pentru voi cele mai frumoase 10 citate de dragoste din literatura contemporană română. Pentru că da, se scrie literatură în România zilelor noastre, se scrie bine și iubirea nu va fi niciodată un sentiment neglijat în romane, indiferent de puterea fantasy-ului sau a distopiilor, iubirea este și va rămâne pentru totdeauna în penițele scriitorilor și în sufletele tuturor.

“Ce e iubirea? Fărâme de viață topite în amintiri.” (“Nu te împiedica de mine, te implor!” – Georgiana Vâju)

“Mă plimb noaptea pe străzi pustii, întunecate, parcurg kilometri întregi, fără o destinație anume! Te caut pe tine… dar uit că drumurile pe care mă plimb eu sunt diferite de drumurile pe care mă aștepți tu acum… Suntem ca două trenuri care au pornit pe două căi diferite, dar care se vor întâlni cândva… Liniile noastre… se vor uni într-o zi… Va veni clipa, când ne vom îndrepta amândoi… spre punctul din care am plecat cândva, spre locul care unește cele două căi… Te iubesc… mai mult decât ți-am arătat.” (“Sclipind la ultimul vagon” – Andreea Blându)

„Trandafirul pe care mi l-a dat mi-a umplut sufletul de spini, iubirea doare nespus de tandru.” (“Marat. Iubirea are spini” – Natașa Alina Culea)

“Știi că iubești când tot ce este materie palpabilă se transformă în praf de stele.” (“Până când mă voi vindeca de tine” – Corina Ozon)

„Amintirile vor dispărea odată cu ele, sunt metafizice, ca si iubirea. Nu se pot arunca pentru că nu stau pe etajeră sau în dulap, ci sunt peste tot înăuntrul meu.” (“Valuri de viață” – Lina Moacă)

“În tot acest întuneric, tu ești felinarul meu aprins.” (“Felinare stinse” – Cristina Oțel)

“Dacă unul se duce mai în larg şi nu mai ştie să se întoarcă, celălalt e dator să-l recupereze. În iubire nu abandonezi.” (“Ce ne spunem când nu ne vorbim” – Chris Simion)

“Mi-ai spus o dată că, indiferent de ce se va întâmpla, chiar dacă vom rătăci drumul, mă vei găsi, Eu te-am găsit. Sper să mă găsești și tu pe mine.” (“Te voi găsi” – O. G. Arion)

„Și apoi făcu un gest care o lăsă fără replică: îi luă tivul prăfuit al rochiei și îl sărută prelung și apăsat, cu ochii ațintiți asupra ei. (“Regăsire” – Raluca Butnariu)

„- Ai iubit vreodată o femeie, Xerxes? Nu s-o dorești, nu s-o vrei. S-o iubești. Să ai sentimentul ăla aparte atunci cînd o privești pe ea. Ca și cum te-ai scufunda în ea și ar fi singurul pai de care te poți agăța ca să faci diferența între viață și moarte. Ca și cum ea ar fi cea care te poate izbăvi sau pierde. Ca și cum nu a existat nimic înainte de ea, iar ce ar putea veni după dispariția ei te înspăimântă.” (“Regii timpului” – Laura Nureldin)

V-așteptăm și sugestiile voastre!

EmM

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by keepvid themefull earn money