Winter and Nails – modele si sfaturi utile pentru o manichiura perfecta

Dacă vara ne-a tot tentat cu unghii lungi, iarna schimbă trendul radical, iar în vogă sunt unghiile scurte, pătrate sau rotunjite, în culori pastelate sau cu desene cât mai funny. Deasemenea revine în tendinţe lacul de unghii aplicat normal pe care multe dintre noi l-am uitat, optând pentru oja semipermanentă, unghiile cu gel sau acril. Iată câteva modele care nouă ne-au plăcut!

Roz luminos

Glitter Red

Nonculori mereu la modă

Modele de iarnă

Pentru o manichiură impecabilă, unghiile trebuie însă îngrijite corespunzător, mai ales în perioada iernii. În continuare vă prezentăm câteva tips & tricks pentru ca unghiuţele să fie punctul de atracţie în această iarnă.

  • Hidratarea pe primul loc

Neapărat folosiţi o cremă hidratantă pentru mâini. Vremea rece dăunează nu doar pielii ci şi unghiilor care vor începe să devină fragile şi să se exfolieze. Este recomandat să aplicaţi zilnic o cremă hrănitoare pentru mâini şi unghii. În plus, un bol cu ulei de măsline în care să ţineţi degetele timp de 10 minute, poate face adevărate minuni pentru unghii.

  • Lămâi

Fumatul şi alimentaţia nesănătoasă dau adesea unghiilor o tentă gălbuie inestetică. Aceasta mai poate fi cauzată şi de un lac de unghii colorat aplicat necorespunzător. Zeama de lămâie este un remediu excelent pentru albirea unghiilor, asta în timp ce le conferă un luciu sănătos.

  • Vitamina A

Unghiile moi sunt o problemă des întâlnită, iar produsele chimice de curăţenie agravează această situaţie. Vitamina A uleioasă este o soluţie la îndemână care va întări unghiile rapid. Masaţi unghiile înainte de culcare cu această substanţă şi rezultatele vor fi vizibile.

  • Cuticulele

Infecţiile unghiilor nu sunt doar inestetice ci cauzează probleme pe termen lung şi sunt dureroase. Rolul cuticulelor este tocmai de a proteja unghiile de eventuale infecţii sau microbi. Tăierea lor ia unghiilor această protecţie, de aceea, cel mai indicat este să folosiţi un ulei hrănitor pentru cuticule şi să optaţi pentru împingerea lor spre bază cu ustensile speciale confecţionate din materiale moi.

  • Evitaţi acetona

Acetona usucă unghiile, le deshidratează şi le „ajută” să devină casante. O alternativă healthy sunt dizolvantele hrănitoare ce nu au în compoziţia lor acetonă şi pe care le puteţi procura cu uşurinţă din magazinele de cosmetice.

  • Pila de unghii

Pila nu unghiera. Folosind o pilă fină şi executând mişcări lente care să nu agreseze unghia, putem da acesteia forma dorită. O manichiură agresivă îţi va transforma unghiile în unele casante care se exfoliază uşor. De aceea pila de unghii este de preferat în locul unghierei sau forfecuţei.

Şi iarna unghiile pot arăta impecabil dacă le îngrijim corespunzător. Manichiura perfectă poate fi aşadar realizată cu uşurinţă şi acasă. Mult succes!

Maryliyn

Buna, sunt Mara Caloian si sunt o devoratoare de frumos si de zambete sincere.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by keepvid themefull earn money